Informatie voor de voorganger

Kerkdienst GKV De Voorhof Apeldoorn

Beste dominee/preeklezer,

Binnenkort gaat u voor in De Voorhof van GKV Apeldoorn-Zuid. Ter voorbereiding daarop willen wij u graag het volgende laten weten.

In De Voorhof maken wij in iedere eredienst gebruik van beamers waarop de hele liturgie zal worden afgebeeld. Naast de liturgie laten wij ook alle te zingen en te lezen teksten zien (Bijbelteksten en formulieren).

Het Mediateam verzorgt voor iedere dienst deze presentaties.

Om hen in de gelegenheid te stellen dit op tijd te kunnen doen verzoeken wij u vriendelijk de liturgie en aanvullend materiaal voor donderdag 18.00 uur te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wat wij graag van u willen weten is:

 1. De liturgie
  Bij bijzondere kerkdiensten vragen wij u ook door te geven welk formulier u gaat gebruiken.
  Wij gebruiken in onze kerk de nieuwe formulieren 2011.
  Indien u afwijkt van de volgorde van het formulier wilt u die dan duidelijk aangeven zodat de presentatie daarop kan worden aangepast.

  Voor de te zingen liederen gebruiken wij onderstaande uniforme schrijfwijze zoals door de synode is aangegeven:

  Ps voor Psalmen (GKV)
  GK voor Gereformeerd Kerkboek
  LvdK voor Liedboek voor de Kerken
  LB voor het nieuwe Liedboek 
  PvN voor Psalmen voor NU
  Opw voor Opwekking

  Wilt u bij ieder lied de eerste tekstregel toevoegen!

 2. Het thema van uw preek en de onderverdeling
  Het thema laten wij voorafgaand aan de dienst op de beamers zien.

 3. Powerpoint presentatie
  Wanneer u een Powerpointpresentatie hebt tijdens de preek dan verzoeken wij u die ook alvast te mailen samen met de preek waarin is aangegeven wanneer welke dia gepresenteerd wordt.
  (De presentatie wordt tijdens de dienst voor u geregeld.)
  Indien u graag gebruik wilt maken van ons standaard sjabloon dan kunt u die hier downloaden.

  Klik hier om een voorbeeld presentatie te bekijken.

Muziekprofiel

In de erediensten wordt gezongen tot eer van God en in de gemeente van de GKV Apeldoorn-Zuid willen we deze liederen dan ook graag mooi laten klinken. De gemeente zingt graag en goed. In ons muziekprofiel willen we duidelijk maken welke liederen we in de erediensten zingen en hoe we het zingen zo goed mogelijk willen laten verlopen. Dit profiel kunt u hier inzien.

Informatievoorziening

Wij dragen er zorg voor dat deze informatie tijdig terecht komt bij de organist, de koster en iedereen die bij de organisatie van de dienst is betrokken. (Dat gebeurt automatisch als u uw informatie mailt naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. )

Wij danken u alvast voor uw medewerking.


Belangrijke mailadressen:

 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - voor de liturgie en aanvullende informatie
 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - voor alleen de koster
 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - voor alleen het mediateam

Zie ook: Mediateam GKV Apeldoorn-Zuid

In iets anders geloven dan jezelf vereist een zekere moed. Toch kunnen de mensen die vertrouwen op God je vertellen dat je juist door op Hem te bouwen meer moed en vrede in je hart zult vinden.