Marinus Beute - Predikant GKV Apeldoorn Zuid

Ds. M. Beute predikant GKV Apeldoorn ZuidSinds de zomer van 2019 ben ik predikant van de Voorhof.

Voordat ik hier in Apeldoorn kwam werken, was ik zeven jaar predikant in Leens, een klein dorpje in het noorden van Groningen. Daarvoor heb ik gestudeerd en gewerkt aan de Theologische Universiteit in Kampen. Maar van oorsprong ben ik een westerling, opgegroeid in Zwijndrecht.

Als predikant probeer ik telkens de verbinding te leggen tussen het goede nieuws van Jezus Christus en het leven van mensen hier en nu.

 

Is het eigenlijk nog wel van deze tijd om in God te geloven?

Helpt het wel echt om te bidden? En waar is God dan als er allemaal moeilijke dingen gebeuren in je leven? Ik geloof dat God ons opzoekt met zijn liefde. Dat het uitmaakt om op hem te vertrouwen. Tegelijkertijd merk ik ook hoe moeilijk dat soms kan zijn.

Wat mijn werk zo mooi maakt, is dat ik met veel verschillende mensen een tijdje op mag trekken en iets mag delen van wat ikzelf ontdekt heb over God. Dat gebeurt op zondag in de kerk, maar ook op allerlei kruispunten in jouw en mijn leven.

Contact opnemen

Neem gerust contact op voor een gesprek, een vraag of een opmerking. Tot ziens!

Mobiel nummer: 06-13056576 
Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Geef vandaag liefde. Wees lief voor anderen. Wees lief voor je gezin. Wees lief voor God. Hij zal ervoor zorgen dat je genoeg liefde hebt en Hij geeft je er meer voor terug dan je ooit zou kunnen weggeven.