avondmaalstel.jpg

Vanaf 2012 de tijd dat wij als kerk vacant werden (zonder predikant) brengt Frenk Lip (lid van onze kerk) iedere keer als het kerkblad uit komt een overdenking. Onder de noemer van Pastoralia zijn al deze overdenkingen in te zien en te lezen.
Ook nu wij vanaf 2019 een eigen predikant hebben blijft Frenk deze overdenkingen schrijven en publiceren.

Pastoralia 92: Wandel je weg met het Woord, Jezus.

 

Het zijn de donkere dagen voor Kerst. Maakt dat u ook zo somber? Veel mensen zien het in deze tijd van het jaar niet meer zitten. In hun baan, in hun relatie, in de manier waarop ze leven of waarop het leven van alle dag verloopt. Kent u dat ook? Zo’n gevoel van; het is niks en het zal ook niks meer worden? Maar dat hoeft niet. We leven in de Adventtijd. Laten we eens zien wat Johannes ons aanbiedt

Lees meer

Afdrukken E-mailadres

Pastoralia 91: Gaan in Jezus' weg van zekerheid.

 

Twijfelt u ook weleens ? En waar twijfelt u dan aan? Aan uzelf ? Of aan God ? Twijfel is niet fijn. Sterker nog twijfel is gevaarlijk. Zeker als je daar niet goed op reageert. Hoe zit dat dan ? Mag je niet twijfelen ? Waarom is twijfelen gevaarlijk ? En wat kan je tegen die twijfel doen ? Laten we eens kijken wat Jakobus er over zegt.

Lees meer

Afdrukken E-mailadres

Pastoralia 90: In de Weg van de Waarheid wandelen.

 

Is u dat ook wel eens overkomen? U staat voor een dilemma. U moet een keus maken, voor of tegen. Maar u weet niet wat u moet kiezen. Beide zijden hebben hun voor- en nadelen. En u wilt graag de goede keuze maken. Wat is nu waar? Beide zijden kunnen ook nare gevolgen hebben. Dus voorzichtigheid is geboden. Al helemaal als ikzelf in de problemen dreig te komen. Wat is wijs? Welke weg moet ik kiezen? Laten we eens zien wat Johannes daar van zegt.

Lees meer

Afdrukken E-mailadres

Pastoralia 89: Liefde in Jezus = woord én daad.

 

Misschien hebt dat ook wel eens gezien, op de televisie of in de krant. Twee mensen zijn 60 of zelfs 70 jaar getrouwd. En dan vraagt de journalist; ‘wat is het geheim dat u zo lang bij elkaar bent’ ? Ja, als we dat eens wisten?! Kent u het geheim van de liefde ? Wat zouden we dat toch graag weten. Dan zou iedereen gelukkig zijn, nietwaar ? Maar er is geen sluitend antwoord op die vraag. Toch zijn er wel een aantal aanwijzingen. Laten we eens zien wat de Bijbel er van zegt.

Lees meer

Afdrukken E-mailadres

Er is niets dat God niet begrijpen kan.