collectetafel.jpg

Vanaf 2012 de tijd dat wij als kerk vacant werden (zonder predikant) brengt Frenk Lip (lid van onze kerk) iedere keer als het kerkblad uit komt een overdenking. Onder de noemer van Pastoralia zijn al deze overdenkingen in te zien en te lezen.
Ook nu wij vanaf 2019 een eigen predikant hebben blijft Frenk deze overdenkingen schrijven en publiceren.

Pastoralia 97: Jezus kijkt je aan en ziet je staan!

Bijbeltekst: Jakobus 2 : 1 t/m 10.

Is u dat ook overkomen ? In uw jeugd misschien ? U was jong en in stilte verliefd op iemand, maar die persoon zag u helemaal niet staan. Hoe voelde u zich toen ? Dat zal pijn gedaan hebben en verdrietig zijn geweest. Ook nu zijn er mensen die zich niet gezien weten of voelen. Dat leidt tot veel verdriet, boosheid ook en frustratie. Kijk maar naar het nieuws op de televisie of in de krant, hele groepen van mensen voelen zich niet gezien, gehoord of serieus genomen. Maar er is Iemand, die jou wel serieus neemt en die je ziet en hoort. Laten we ook eens kijken wat Jakobus erover zegt.

Lees meer

Afdrukken E-mailadres

Pastoralia 96: De Verhoudingen van het Koninkrijk van de Hemel.

Bijbeltekst: Jakobus 1 : 9 t/m 12 en 2 : 14 t/m 18.

Zou u wel rijk willen zijn ? En wat zou u dan met al dat geld gaan doen ? Vaak hoor je dan als antwoord; ik zou een wereldreis gaan maken, of ik zou een huis kopen, of een nieuwe auto. Maar vraag jezelf nu eens af; wat zou Jezus doen ? Wat zegt de Bijbel over armoede en rijkdom ? Laten we eens luisteren naar Jakobus. Naar wat hij ons verteld over de verhoudingen in het Koninkrijk van de Hemel.

Lees meer

Afdrukken E-mailadres

Pastoralia 95: De Proef op de som.

Bijbeltekst: Jakobus 1 : 1 t/m 5 en 1 : 12 t/m 18.

Hebt u een sterk geloof ? Hebt u de kracht van het geloof, om in de stromen van het leven overeind te blijven ? Is dat echt zo ? Hoe weet u dat ? Heeft u dat al eens meegemaakt ? Of is het zo dat u moet erkennen dat u dat niet werkelijk weet. En hoe gaat dat met verleidingen en verzoekingen ? Blijft u dan staande ? Als die komen; hoe moet ik daar dan op reageren ? Wat moet ik dan doen ? Bij wie kan ik dan terecht ? Wees ervan overtuigt dat ze zullen komen. Niemand is er immuun voor.

Lees meer

Afdrukken E-mailadres

Pastoralia 94: Nieuwe Start of terug bij af?

Bijbeltekst: Johannes 15 : 1 - 7.


Voortaan vermeld ik boven aan elke Pastoralia een tekst die ten grondslag ligt aan de uiteenzetting eronder.
Misschien kent u dat ook wel, leeft er bij jou ook dat verlangen om het deze keer goed te doen en vol te houden. Laten we ons bezig houden met de vraag, hoe hou je nu die nieuwe start vast ? Hoe houdt je dat goede voornemen vol dat je op je genomen hebt ? Is het echt een nieuwe start of is het al snel terug bij af. Want wat als ik het nu weer niet vasthoud en volhoud ? Hoe dan verder ? Waar kan ik dan nog terecht en bij wie ?

Lees meer

Afdrukken E-mailadres

Speel vandaag maar voor God. Hoe je dat kunt doen? Ga liefdevol met een ander om, want God is liefde.