voorhof.jpg

Zijn artikelen die gepubliceerd worden in ons kerkblad. Bedoelt tot opbouw van onze gemeente. Ontstaan vanuit een behoefte nu wij al enige jaren vacant (zonder predikant) zijn.

Pastoralia 80: Hij voor Mij, Hij sprong in de bres !

Is het u ook wel eens overkomen, dat er iemand voor u in de bres sprong ? Iemand verdedigde u omdat u de schuld kreeg van iets dat u niet gedaan had. Dat voelde zeker wel goed ? Maar is het u ook wel eens overkomen dat iemand het voor u opnam, terwijl u er stiekem wel schuld aan had ? U was wel degene die het had gedaan ? Hoe voelde u zich toen? Ik kan me voorstellen dat u zich niet oké voelde, dat u zich zelf dubbel schuldig voelde. Hoe zit dat nu met Jezus ? Hij sprong in de bres voor ons ! En dat kostte Hem wat, Zijn leven kostte het Hem. Daarover gaat deze Pastoralia, naar aanleiding van Psalm 22.

Lees meer

Afdrukken E-mailadres

Pastoralia 79: Het verlangen van een geplaagde Pelgrim.

Kent u dat gevoel ook ? U verlangt zo sterk naar iets dat het bijna fysiek pijn doet ? Naar dat ene geluksmoment dat u jaren geleden eens overviel. Of naar die ene persoon, die niet meer onder ons is ? Of u verlangt ernaar nog eens één keer in zee te zwemmen, bijvoorbeeld, maar u lichamelijke toestand laat dat niet meer toe. Of u verlangt terug naar uw jonge jaren, maar die zijn voorbij en verleden tijd. Over een dergelijk verlangen gaat het hier in deze Pastoralia.

Lees meer

Afdrukken E-mailadres

Pastoralia 78: De felicitaties van de Heer.

Hebt u dat ook weleens meegemaakt, dat iemand u prees, misschien je moeder wel en dat je dan van schaamte wel door de grond zou willen zakken ? Misschien was dat wel omdat u de zaak veel mooier had voorgesteld dan het was, of dat u uw rol daarin veel belangrijker had gemaakt dan dat die in werkelijkheid was. Misschien had u een veel te grote broek aangetrokken en was uw aandeel helemaal niet zo groot of belangrijk. En claimde u iets waar u helemaal geen recht op had of aandeel aan had. Dat gevoel bekruipt mij ook wel eens als ik bepaalde Psalmen lees.

Lees meer

Afdrukken E-mailadres

Pastoralia 77: De stem van God in jouw leven.

Zou u dat ook wel eens willen, dat u iets hoorde van God ? Dat Hij tot u spreekt ? Soms, als je in het Oude Testament leest, kan zomaar dat verlangen in je op komen. Als Hij nu maar eens één keer tegen mij sprak, dan zou het geloven zo veel meer gemakkelijk worden. Dan zou ik zeker weten dat Hij er echt is. Maar klopt dit wel ? Spreekt de Heer niet meer ? Of horen wij Hem gewoon niet meer ? Daar wil ik het met u deze keer eens over hebben.

Lees meer

Afdrukken E-mailadres

Er is altijd wel iets om dankbaar voor te zijn.