collectetafel.jpg

Vanaf 2012 de tijd dat wij als kerk vacant werden (zonder predikant) brengt Frenk Lip (lid van onze kerk) iedere keer als het kerkblad uit komt een overdenking. Onder de noemer van Pastoralia zijn al deze overdenkingen in te zien en te lezen.
Ook nu wij vanaf 2019 een eigen predikant hebben blijft Frenk deze overdenkingen schrijven en publiceren.

Pastoralia 111: Reikhalzend verlangen?!

Bijbeltekst: Mattheüs 25 : 1 t/m 13.

Verlangt u ook zo naar het einde van deze Coronatijd? In hoopvolle verwachting van een vaccin. En hunkert u er ook zo naar uw geliefden weer in de armen te kunnen nemen of een arm om de schouder te kunnen slaan van diegene die dat zo nodig heeft? Ziet u ook zo uit naar het moment dat we weer terug kunnen naar een normaal leven ? Om eerlijk te zijn; ik wel. Maar hoe zal dat dan zijn? Zal het mooier worden dan ooit te voren? De Bijbel kent ook dat verlangen naar een betere tijd. Laten we eens kijken wat daarover wordt geschreven.

Lees meer

Afdrukken E-mailadres

Pastoralia 110: Zinvol leven uit de bron.

Bijbeltekst: Psalm 1 : 1 t/m 3 en Johannes 4 : 13 t/m 15.
Wat heeft het leven voor zin ? Deze vraag kan zomaar boven komen. Zeker in tijden als deze. Mensen zitten thuis en hebben het gevoel dat alles bij hun handen afbreekt. Depressiviteit neemt toe, je leest erover in de krant. Misschien zie jij het ook wel niet meer zitten. Waar doe je het nog voor? Wat voor zin heeft het nog? Begrijpelijke vragen, maar wat is het antwoord ? Laten we eens opzoek gaan in de Bijbel of we daar antwoorden op kunnen vinden.

Lees meer

Afdrukken E-mailadres

Pastoralia 109: God hoort je, zeker weten!

Bijbeltekst Exodus 2 : 23 t/m 25 en Nehemia 9 : 27 t/m 31.

Hebt u dat ook? Je bidt je knieën kapot, maar het schijnt niet te helpen. Je vraagt God steeds om wat er op je hart ligt, maar Hij schijnt het niet te horen. Je raakt ontmoedigd. Ook nu is de nood hoog, in deze Coronatijden. Er wordt veel gebeden. De ziekte bedreigt niet alleen onze gezondheid en ons leven, maar ook de gemeenschap van de heiligen. Maar gebed lijkt niet te werken. Maar is dat ook zo? Kunnen we uit de Bijbel daarover iets leren?

Lees meer

Afdrukken E-mailadres

Pastoralia 108: Leven op beloften.

Bijbeltekst: Mattheüs 6 : 25 t/m 34.

Maak jij je zorgen over je toekomst ? Heb ik straks nog wel een baan? Hoe zal het gaan met mijn bedrijf? Kan ik de rekeningen wel betalen? Kan ik mijn personeel wel betalen? Is er straks voor mij als jongere wel werk? Hoe betaal ik de huur van mijn kamer, nu mijn bijbaan is weggevallen? Allemaal zorgen en ze zijn begrijpelijk nu we een halve lockdown ingegaan zijn. De economie zal weer klappen oplopen. Hoe gaat het verder? Maar hoe ga je nu met de zorgen om? Wat kan de Bijbel mij daarover leren?

Lees meer

Afdrukken E-mailadres

Er is niets dat God niet begrijpen kan.