kerkdienst.jpg

Vanaf 2012 de tijd dat wij als kerk vacant werden (zonder predikant) brengt Frenk Lip (lid van onze kerk) iedere keer als het kerkblad uit komt een overdenking. Onder de noemer van Pastoralia zijn al deze overdenkingen in te zien en te lezen.
Ook nu wij vanaf 2019 een eigen predikant hebben blijft Frenk deze overdenkingen schrijven en publiceren.

Pastoralia 89: Liefde in Jezus = woord én daad.

 

Misschien hebt dat ook wel eens gezien, op de televisie of in de krant. Twee mensen zijn 60 of zelfs 70 jaar getrouwd. En dan vraagt de journalist; ‘wat is het geheim dat u zo lang bij elkaar bent’ ? Ja, als we dat eens wisten?! Kent u het geheim van de liefde ? Wat zouden we dat toch graag weten. Dan zou iedereen gelukkig zijn, nietwaar ? Maar er is geen sluitend antwoord op die vraag. Toch zijn er wel een aantal aanwijzingen. Laten we eens zien wat de Bijbel er van zegt.

Lees meer

Afdrukken E-mailadres

Pastoralia 88: De liefde leven in Jezus Christus.

 

Staat u bekend als een liefdevol persoon ? Zo iemand die voor iedereen klaar staat ? Altijd een vriendelijk en bemoedigend woord over heeft ? Die mee leeft met mensen om zich heen ? Of bent u meer een kritisch persoon, waarbij vaak niets en niemand deugd. Die altijd en overal wat op aan te merken heeft. Misschien staat u wel bekend als een mopperaar en een zeurpiet. Moeilijk in de omgang. Eéntje waar iedereen liever bij weg blijft. Vraag u dan eens eerlijk af; wat zou ik willen dat de mensen over mij zeggen wanneer ik er niet meer ben? Wat zal mijn grafspreuk zijn, de aanhef boven mijn rouwkaart. Mijn liefdevolle……. Of ?

Lees meer

Afdrukken E-mailadres

Pastoralia 87: Een Vaderschapstest en zo Vader zo Zoon.

 

Als u wel eens kijkt naar het televisie programma Spoorloos of DNA onbekend, dan valt het u wellicht ook op hoe belangrijk het is om te weten waar je vandaan komt. Het zegt iets over jezelf. Iets over je aanleg. Voor bepaalde talenten, maar ook voor bepaalde ziekten. Bovendien elk mens wil graag ergens bij horen. En ookal is het soms niet leuk dat je je familie niet kunt uitkiezen, helemaal zonder familie wil toch ook niemand. De vraag waar hoor ik bij ? Van wie stam ik af ? Is dus heel belangrijk. Ook voor u? Laten we eens zien wat Johannes hierover zegt.

Lees meer

Afdrukken E-mailadres

Pastoralia 86: Wat is waarheid? Het antwoord.

 

Is dat waar? Hebt u er ook zo vaak moeite mee om te weten te komen of iets waar is of niet? In deze tijd met fake nieuws is dat alleen maar ingewikkelder geworden. Hoe kom ik nu te weten of iets waar is of niet? Waar moet ik me nu op richten? Ik ga er maar van uit dat u de waarheid wilt weten. En dat u er veel aan gelegen is om de waarheid te kennen. Laten we op zoek gaan naar een antwoord op de vraag; wat is waarheid?

Lees meer

Afdrukken E-mailadres

Druk en stress zijn als onkruid. Wied het uit met Gods liefde en vrede.