kerkplein.jpg

Zijn artikelen die gepubliceerd worden in ons kerkblad. Bedoelt tot opbouw van onze gemeente. Ontstaan vanuit een behoefte nu wij al enige jaren vacant (zonder predikant) zijn.

Pastoralia 85: Volle kracht vooruit in de kracht van Jezus.

 

Kent u dat ook ? Kom je na een paar weken weg te zijn geweest weer thuis, lijkt je huis veel groter dan het in werkelijkheid is. Je kijkt ineens heel anders aan tegen je eigen woning. Dat komt omdat je geheugen een loopje met je neemt. Doordat je twee of drie weken in een tentje of een caravan hebt doorgebracht, een beperkte ruimte, lijkt je huis ineens een stuk groter. Maar nadat je een aantal dagen weer thuis bent, is dat effect er weer vanaf. Hoe hou je nu een goed gevoel vast? Hoe hou je de rust vast, die je in je vakantie hebt opgedaan? Hoe hou je je voornemens vast die je tijdens die periode van rust hebt genomen ?

Lees meer

Afdrukken E-mailadres

Pastoralia 84: Uitrusten bij Jezus.

 

Snakt u ook zo naar wat rust ? In deze periode vlak voor de zomervakantie kunt u er helemaal doorheen zitten. U bent zo aan vakantie toe. U kijkt uit naar 2, 3 of 4 weken vakantie. Heerlijk uitrusten, tijd voor jezelf en tijd voor je geliefden. Leuke dingen doen, niets te moeten en alles te mogen, heerlijk! Maar daarna gaat het leven gewoon door en na je vakantie stap je zo weer in de race, van drukte, presteren, stress. Kan dat anders?

Lees meer

Afdrukken E-mailadres

Pastoralia 83: De Trooster kwam, gelukkig maar!

 

Herkent u dit ook ? Je bent al wat ouder en hebt jaren geleden belijdenis van je geloof afgelegd. Maar de laatste tijd twijfel je. Misschien niet aan God of aan Zijn Zoon Jezus Christus, maar misschien wel aan of je wel een kind van God bent ? Je voelt er zo weinig van. Het vuur van je jonge geloof is geluwd en dan kan deze vraag zo maar boven komen. En het leven is gewoon door gegaan, van veel verandering heb je na je belijdenis doen niets gemerkt. Ben ik werkelijk een nieuw mens, opnieuw geboren ? Waar vind ik een antwoord, waar vind ik zekerheid ?

Lees meer

Afdrukken E-mailadres

Pastoralia 82: Staan in Zijn kracht.

 

Hebt u dat ook wel eens, dat u het even allemaal niet meer ziet zitten ? Dat u het even niet meer trekt ? Het leven is een strijd, maar u bent het strijden moe. Hoe komt u weer op krachten ? Een vakantie kan u goed doen, maar voor je het weet zit je weer in de mallemolen van het leven en begint de strijd weer van voren af aan. En moet u al strijd leveren tegen allerlei invloeden van buiten, nu blijkt dat u ook met uzelf een strijd moet aangaan. Waar kan ik dan terecht ? David kende die strijd ook, we zullen zien wat hij in de Psalmen 59, 60 en 62 daarvan zegt en wat ons dat te zeggen heeft.

Lees meer

Afdrukken E-mailadres

Speel vandaag maar voor God. Hoe je dat kunt doen? Ga liefdevol met een ander om, want God is liefde.