kerkdienst.jpg

Vanaf 2012 de tijd dat wij als kerk vacant werden (zonder predikant) brengt Frenk Lip (lid van onze kerk) iedere keer als het kerkblad uit komt een overdenking. Onder de noemer van Pastoralia zijn al deze overdenkingen in te zien en te lezen.
Ook nu wij vanaf 2019 een eigen predikant hebben blijft Frenk deze overdenkingen schrijven en publiceren.

Pastoralia 117: Christen zijn met compassie.

Bijbeltekst: Lucas 10 : 25 t/m 37.

Heeft u in deze coronatijd wel eens iets gedaan voor iemand die alleen is ? Een paar boodschappen gehaald of een bloemetje gebracht. Of heeft u zelf dat mogen ontvangen? Het blijkt in deze tijden zo belangrijk om naar elkaar om te zien. En we hebben mooie dingen gehoord en gezien, prachtige initiatieven zijn er ontwikkeld. Dat was altijd al nodig, maar zeker in deze zware tijden. Zo ben je niet alleen even een zonnetje in iemands leven, nee, zo breng je zelfs iets van Christus liefde in iemands leven. Hoe zit dat? En kan ik dat? We gaan daar samen eens naar kijken. Dit is nummer twee van het drieluik; Christen zijn….

Lees meer

Afdrukken E-mailadres

Pastoralia 116: Christen zijn in coronatijd.

Bijbeltekst: Galaten 6 : 1 t/m 10.

Houdt u het vol? Hoe staat u erin? Veel mensen hebben grote moeiten met Covid 19 zelf, maar nu ook met de Coronamaatregelen, de harde Lockdown en de avondklok. Hoe gaat u daarmee om? Wordt u opstandig? Of legt u zich er maar bij neer, het is toch niet anders. Mensen moeten dealen met deze crises en ook christenen moeten dat. De titel van deze Pastoralia gaat daar ook op in. Maar hoe doe je dat? Geeft de Bijbel daar aanwijzingen voor? Laten we daar eens naar kijken samen.

Lees meer

Afdrukken E-mailadres

Pastoralia 115: De zegen van de Heer...voor jou?!

Bijbeltekst: Handelingen 3 : 25 en 26.

Ervaart u zegen in uw leven? En hoe ziet die er dan uit? Een oud lied zegt; ‘tel uw zegeningen één voor één, tel ze allen er vergeet er geen’. Of ziet u geen zegen in uw leven? De Coronacrisis waard rond, je baan staat op de tocht of je bedrijf op omvallen. We zitten in een lockdown en daar bovenop nog een avondklok ook. Hoezo zegen? Wat is zegen eigenlijk en hoe komt die zegen in je leven. Laten we daar eens bij stilstaan.

Lees meer

Afdrukken E-mailadres

Pastoralia 114: Hoop gloort, de redding is nabij.

Bijbeltekst: Exodus 14.

Als de nood het hoogst is is de redding nabij, luidt een gezegde. Maar daar lijkt het niet echt op, toch? Naast de verlenging van de harde lockdown, hangt ons nu een avondklok boven het hoofd. In plaats van beter wordt het voor je gevoel juist slechter. Hoezo, redding nabij ? Je hebt misschien de neiging de moed op te geven. Misschien wordt het wel nooit meer beter. Maar is dat zo? Laten we daar eens samen over nadenken.

Lees meer

Afdrukken E-mailadres

Speel vandaag maar voor God. Hoe je dat kunt doen? Ga liefdevol met een ander om, want God is liefde.