orgel.jpg

Zijn artikelen die gepubliceerd worden in ons kerkblad. Bedoelt tot opbouw van onze gemeente. Ontstaan vanuit een behoefte nu wij al enige jaren vacant (zonder predikant) zijn.

Pastoralia 68: Op de tweesprong.

Stond u wel eens voor een levensbelangrijke keuze? Eén die voor u grote gevolgen zou kunnen hebben? Ik denk bijvoorbeeld wel of niet een operatie ondergaan. Dat is altijd een spannende aangelegenheid, want je kan vaak niet het gevolg ervan overzien. Wat zal er dan van mij terecht komen? Kom ik wel uit waar ik uit wil komen? Want elke keuze heeft een consequentie. En daar valt dan niet meer aan te ontkomen. Het is dus van levensbelang de juiste keuze te maken. Over zo’n keuze gaat Psalm 1.

Lees meer

Afdrukken E-mail

Pastoralia 67: What's in a name ?

Weet u wat uw voornaam betekent ? Of kent u de betekenis niet ? En als u wel weet wat uw voornaam betekent, zegt dat dan ook iets over uzelf ? Over wie u bent, over uw persoonlijkheid ? Vroeger werden mensen vernoemd, tegenwoordig zijn er allerlei fantasie namen of mode namen, die niets meer met je familie te maken hebben. Jezus is echter een naam die je in Europa niet veel tegenkomt. Dat komt omdat het de naam van onze Heer is. Over die naam gaat het in deze Pastoralia. Wat heb ik eraan dat onze Heer, Jezus Christus heet ? Hoe helpt mij dat nu, vandaag?

Lees meer

Afdrukken E-mail

Pastoralia 66: Alle zintuigen ingeschakeld.

Bent u ook zo iemand die het eerst zelf gezien moet hebben om het te geloven ? Die het eerst zelf moet hebben aangeraakt om te weten dat het echt is ? Die het eerst zelf geroken moet hebben om te constateren dat het goed is ? Die het geproefd moet hebben om te weten dat het prima is ? Nu dan bent u vast niet de enige. En weet u dat wist Jezus ook. En daarom stelde Hij mede ook het avondmaal in.

Lees meer

Afdrukken E-mail

Pastoralia 65: Een waardevol onderpand.

Vindt u dat nou ook ? Geloven dat Jezus is gekruisigd, gestorven en begraven is valt niet moeilijk te geloven. Maar opgestaan uit de dood ? Is dat niet een stap te ver ? Maakt dat het christelijk geloof niet ongeloofwaardig ? Opstaan uit de dood dat is toch nog nooit eerder vertoont ? Er is nog nooit iemand teruggekeerd uit de dood. Misschien zegt u wel; alles over Jezus geloof ik wel, zelfs dat Hij voor mijn zonden gestorven is, maar bij de opstanding, de lijfelijke, fysieke opstanding haak ik af. Maar klopt dat wel ? Is dat nu juist niet de kern van geloven ? En wat voor waarde heeft dan die opstanding voor ons, nu, vandaag ?

Lees meer

Afdrukken E-mail

Evolutie?
Waarom moeilijk doen als het ook in zes dagen kan!