orgel.jpg

Vanaf 2012 de tijd dat wij als kerk vacant werden (zonder predikant) brengt Frenk Lip (lid van onze kerk) iedere keer als het kerkblad uit komt een overdenking. Onder de noemer van Pastoralia zijn al deze overdenkingen in te zien en te lezen.
Ook nu wij vanaf 2019 een eigen predikant hebben blijft Frenk deze overdenkingen schrijven en publiceren.

Pastoralia 95: De Proef op de som.

Bijbeltekst: Jakobus 1 : 1 t/m 5 en 1 : 12 t/m 18.

Hebt u een sterk geloof ? Hebt u de kracht van het geloof, om in de stromen van het leven overeind te blijven ? Is dat echt zo ? Hoe weet u dat ? Heeft u dat al eens meegemaakt ? Of is het zo dat u moet erkennen dat u dat niet werkelijk weet. En hoe gaat dat met verleidingen en verzoekingen ? Blijft u dan staande ? Als die komen; hoe moet ik daar dan op reageren ? Wat moet ik dan doen ? Bij wie kan ik dan terecht ? Wees ervan overtuigt dat ze zullen komen. Niemand is er immuun voor.

Lees meer

Afdrukken E-mailadres

Pastoralia 94: Nieuwe Start of terug bij af?

Bijbeltekst: Johannes 15 : 1 - 7.


Voortaan vermeld ik boven aan elke Pastoralia een tekst die ten grondslag ligt aan de uiteenzetting eronder.
Misschien kent u dat ook wel, leeft er bij jou ook dat verlangen om het deze keer goed te doen en vol te houden. Laten we ons bezig houden met de vraag, hoe hou je nu die nieuwe start vast ? Hoe houdt je dat goede voornemen vol dat je op je genomen hebt ? Is het echt een nieuwe start of is het al snel terug bij af. Want wat als ik het nu weer niet vasthoud en volhoud ? Hoe dan verder ? Waar kan ik dan nog terecht en bij wie ?

Lees meer

Afdrukken E-mailadres

Pastoralia 93: Op weg met de Wijzen uit het Oosten.

Wilt u dat stiekum ook wel eens, een teken krijgen ? Sommige mensen zouden dat wel willen, dat zou het geloven een stuk makkelijker maken. Maar wanneer u dat teken dan krijgt, wat doet u dan ? En hoe weet u zo zeker dat dit het verwachtte teken is, herkent u het als zodanig ? En ziet u wel het gewicht , de belangrijkheid van dat teken? De Wijzen uit het Oosten kregen een teken, laten we met hen op pad gaan en eens zien wat dit betekent.

Lees meer

Afdrukken E-mailadres

Pastoralia 92: Wandel je weg met het Woord, Jezus.

 

Het zijn de donkere dagen voor Kerst. Maakt dat u ook zo somber? Veel mensen zien het in deze tijd van het jaar niet meer zitten. In hun baan, in hun relatie, in de manier waarop ze leven of waarop het leven van alle dag verloopt. Kent u dat ook? Zo’n gevoel van; het is niks en het zal ook niks meer worden? Maar dat hoeft niet. We leven in de Adventtijd. Laten we eens zien wat Johannes ons aanbiedt

Lees meer

Afdrukken E-mailadres

Druk en stress zijn als onkruid. Wied het uit met Gods liefde en vrede.