kerkdienst.jpg

Vanaf 2012 de tijd dat wij als kerk vacant werden (zonder predikant) brengt Frenk Lip (lid van onze kerk) iedere keer als het kerkblad uit komt een overdenking. Onder de noemer van Pastoralia zijn al deze overdenkingen in te zien en te lezen.
Ook nu wij vanaf 2019 een eigen predikant hebben blijft Frenk deze overdenkingen schrijven en publiceren.

Pastoralia 106: Van hoofd naar hart.

Bijbeltekst Marcus 6 : 34 t/m 44.

Snapt u dat ook niet ? U had christelijke vrienden, broers en zussen in de Here, maar toen u andere keuzes maakten dan hen werd je meteen niet meer uitgenodigd. Het leek wel alsof je niet meer bestond. Terwijl je alleen maar je mening had gezegd, toen je erom werd gevraagd. Goed, die mening week af van die van hen, maar toch. Of misschien ben je wel van kerk veranderd. En meteen nemen voormalige broers en zussen afstand van je. Maar je bleef toch christen? Hoe kan dat dat mensen zo kunnen handelen? Wat zit daar achter? Misschien kunnen we daar een antwoord op vinden in de Bijbel. Laten we samen eens kijken.

Lees meer

Afdrukken E-mailadres

Pastoralia 105: Nieuwe ronde, nieuwe kansen?!

Bijbeltekst: Mattheüs 18 : 21 t/m 35.

Snakt u ook naar een nieuw begin? Misschien hebt u het helemaal verbruid, naar uw eigen gevoel. En wilt u graag dat het weer goed wordt. Wat moet u doen? Krijgt u een nieuwe kans? U bent vastbesloten het weer niet te verknoeien. Maar gaat u dat lukken? En wat dan? Laten we eens zien wat Jezus daarover zegt in de Bijbel.

Lees meer

Afdrukken E-mailadres

Pastoralia 104: Gods liefdevolle ogen.

Bijbeltekst: Psalm 139.
Ziet God mij wel? Ben ik wel in beeld bij Hem? Dat zijn vragen die je kunt hebben wanneer je eenzaam bent, of worstelt met ziekte, angst of verdriet? Zou Hij mijn gebed wel horen? Wil Hij zich wel met iemand zoals ik bezig houden? Ik ben een zondig mens. Wat zegt de Bijbel hiervan?

Lees meer

Afdrukken E-mailadres

Pastoralia 103: Eén span met Jezus.

Bijbeltekst: Mattheüs 11 : 28 t/m 30.

Bent u aan vakantie toe? Snakt u naar wat rust? Misschien wel omdat het leven u zwaar valt. Door zorgen, moeiten of pijn en verdriet of misschien wel angst. Maar het probleem is; waar u ook heen gaat, naar het buitenland of ergens in Nederland, u neemt wel u zelf mee. En dus ook die problemen en zorgen. Piekeren voor je tent is niet veel anders dan piekeren thuis, behalve de locatie dan. Wat is daar aan te doen? Zegt de Bijbel daar ook iets over?

Lees meer

Afdrukken E-mailadres

Wat je weggeeft kun je niet meer verliezen.