avondmaalstel.jpg

Zijn artikelen die gepubliceerd worden in ons kerkblad. Bedoelt tot opbouw van onze gemeente. Ontstaan vanuit een behoefte nu wij al enige jaren vacant (zonder predikant) zijn.

Pastoralia 55: Helder als glas.

Bent u een man / vrouw naar Gods hart ? Bent u een open boek ? Kan men van u zeggen; what you see is what you get ? Of hebt u zorgvuldig een bepaald image op gebouw en cultiveert u dit imago nog steeds ? Doet u zich dus eigenlijk anders voor dan u bent ?
Hoe moet een Christen hier mee omgaan ? Zijn daar aanwijzingen voor in de Bijbel ?

Lees meer

Afdrukken E-mail

Pastoralia 54: BFF en de Christen.

BFF is een afkorting die de jeugd wel wat zegt; Best Friends Forever. Maar daar wil ik het niet over hebben. Mijn BFF zijn drie "nare broertjes"; Beeldvorming, Framing en Fake nieuws. Hebt u daar wel eens last van gehad ? Weet u wat dat met mensen doet ? Wat zegt de Bijbel hierover ? Wat vindt God van deze "drie broertjes" ? Wat kan het aanrichten in de kerk ?

Lees meer

Afdrukken E-mail

Pastoralia 53: Drie Koningen en onze Beeldvorming

Hoeveel wijzen kwamen er uit het Oosten naar Bethlehem ? En waar kwamen ze Jezus aanbidden ? Waren het koningen of waren het wijzen ? Hoe komen wij aan ons beeld van de wijzen ? Wat is er mis met ons beeld ? Hoe reageerden men in Israël op de wijzen ? Wat is daar zo vreemd aan ? En wat leert ons dat ? Wat kunnen wij daar aan doen ?

Lees meer

Afdrukken E-mail

Pastoralia 52: Midden in de winternacht ?

Moeten we eigenlijk wel het Kerstfeest vieren, 25 december, als Jezus toch niet op deze dag geboren is ? Want die datum klopt toch niet ? Ja, zelfs de tijd en het jaar waarin Hij geboren is klopt niet, toch ? Heeft het vieren op die dag dan wel zin ? Hoe zit dat allemaal ? Wat is nu echt en wat niet ? Je kunt vragen stellen bij de betrouwbaarheid van het één en ander. Hoe moet ik daar tegenaan kijken ? En hoe zit dat alles nu eigenlijk precies ?

Lees meer

Afdrukken E-mail

Beleefd zijn kost niets, maar het is wel onbetaalbaar.