Wij zoeken een dominee

GKV Apeldoorn vacature predikant

De gemeente van GKV Apeldoorn Zuid is vanaf 2012 op zoek naar een nieuwe dominee.

We krijgen veel verschillende dominees op de kansel, maar niets gaat boven een eigen predikant!

Wat zoeken wij?

  • Een dominee die de volle aandacht trekt van de hele gemeente tijdens de dienst. Hij stelt als afgezant van Christus Gods Woord centraal in zijn preken. Zijn preken zijn vooral toepasbaar in de gemeente en in de praktijk van het leven. Ook willen wij graag zien dat de preken getuigen van studie, vooraf en goed gestructureerd zijn.
  • Een dominee die om kan gaan met alle leeftijden, ouderen, jongeren en ook de midden groep. Het is mooi als kinderen aangesproken worden tijdens een dienst en daardoor volop mee kunnen doen en dat iedereen enthousiast wordt gemaakt voor de dienst aan God!
  • Een dominee die kinderen op catechisatie op een enthousiaste manier weet te onderwijzen uit de bijbel en ook daar de liefde voor God en zijn Woord aan hen weet over te brengen.
  • Een dominee die pastoraal onderlegd is, die weet wat er speelt in de gemeente en als het nodig is, daar mee om weet te gaan. Een dominee met belangstelling voor de gemeenteleden en daar zelf actief mee bezig is.
  • Een dominee die het overzicht weet te behouden binnen een kerkenraad en lijnen weet uit te zetten. Goede contactuele eigenschappen zijn erg belangrijk.

Mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. de commissie die als beroepingscommissie in onze gemeent actief aan het werk is voor een nieuwe predikant.

Er is niets dat God niet begrijpen kan.