8 LEVENSLESSEN voor het volgen van JEZUS

8 LEVENSLESSEN voor het volgen van JEZUS 

Naast onze eigen online kerkdienst komende zondag 21 februari wordt er ook een kerkdienst uitgezonden via www.beleefmee.nl. Dit artikel geeft meer informatie. 

In de veertigdagentijd staan we stil bij de weg van liefde die Jezus voor ons is gegaan. Een weg die Hem Zijn leven kostte. In de weg die Hij ons voorging, mogen wij Hem volgen. Als gelovigen hebben we een kist met verschillende gereedschappen tot onze beschikking. Die gereedschappen kunnen ons helpen om ons geloof te ondersteunen en te groeien. De komende weken staat tijdens iedere viering één stuk gereedschap, één praktische levensles centraal.

EENVOUDIG EN GUL GEVEN – 7 maar 2021

‘Als christenen geloven we dat we een nieuw leven hebben ontvangen door Jezus Christus. Als ons leven nieuw is, dan moet ook onze levensstijl nieuw zijn!

Levenslessen 3 en 4 uit de serie voor de lijdenstijd en Pasen worden op zondag 7 en 14 maart met ons gedeeld. Ds. Maikel de Kreek vertelt ons eerst over 'Eenvoudig leven' en zijn preek is getiteld: Ode aan de schepping!

Leer leven van genoeg en te genieten van dat wat je van God hebt ontvangen. Deze praktijken gaan over rentmeesterschap en het besef dat we dingen niet ‘bezitten’ maar in gebruik hebben gekregen om er goed mee te doen.

"Na de zondeval laat God de aarde niet aan haar lot over, ook niet als het kraakt en piept. God herstelt wat stuk is. Hij spoelt alles goed door met water en brengt nieuwe accenten aan. God is Eigenaar en neemt daarin verantwoordelijkheid. In de Psalmen zien we terug hoe God daarvoor wordt geprezen", zegt ds. Maikel de Kreek.

"De oproep om God te loven voor wie Hij is en voor wat Hij maakt, beantwoorden wij met extra CO2 uitstoot, omkappen van tropisch regenwoud en overbemesting van de grond…"

De dienst begint om 10.30 uur en is te volgen via Beleefmee.nl, de Facebookpagina van Beleefmee.nl en het YouTubekanaal LPB media.

Meer informatie over deze serie

Afdrukken E-mailadres

Mik zo hoog mogelijk. Laat je geloof nergens door beperken.