Christenen uit Apeldoorn bidden een nacht voor vervolgde christenen

'Wees wakker! En bid voor ons' is de oproep van vervolgde christenen aan geloofsgenoten in Nederland. Christenen in [plaats] nemen deze oproep letterlijk door 5 op 6 juni één nacht wakker te blijven en te bidden voor vervolgde christenen.

Christenen in Irak, Somalië en Noord-Korea hebben dagelijks te maken met angst, dreiging en geweld. Soms zijn ze moe van het strijden en ontbreekt het hen aan kracht om te bidden. Vervolgde christenen doen een beroep op christenen in Nederland hen niet te vergeten en voor hen te bidden. "We hebben gebed nodig om stand te kunnen houden", zegt pastor Douglas uit Irak. Zijn kerk vangt 135 gezinnen op die vluchtten voor IS. "We ervaren veel pijn. Wanneer houdt ons lijden op?

"Moedig ons aan, bid voor ons."

.. zegt de Iraakse pastor Douglas. Hij doet wat hij kan voor Iraakse vluchtelingen die op de vlucht sloegen voor Islamitische Staat. Tijdens de Nacht van Gebed in Apeldoorn en andere plaatsen in Nederland en Vlaanderen, blijven christenen één nacht wakker om te bidden voor de Vervolgde Kerk.

Ook uw gebed helpt

Gelooft u dat uw gebed impact heeft op de levens van christenen in het Midden-Oosten en daarbuiten? Wees wakker! En moedig hen aan in gebed. Tijdens de Nacht van Gebed wordt er gebeden voor verschillende landen. Naast de informatie en gebedspunten uit de gebedsboekjes, zijn er aansprekende filmfragmenten. Halverwege de nacht is er een live-verbinding met christenen uit Noord-Korea en Syrië. Doe mee aan de Nacht van Gebed in Apeldoorn.

Wanneer? 5 op 6 juni 2015
Waar? Hoofdstraat 220 te Apeldoorn
Hoe laat? Van 22.00 uur tot 06.00 uur

Neem voor vragen contact op met: Maaike van Gemeren (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Meer informatie: www.nachtvangebed.nl )

De Nacht van Gebed is een initiatief van Open Doors, een organisatie die vervolgde christenen steunt in meer dan vijftig landen. Meer informatie over de Nacht van Gebed en een overzicht van de gebedslocaties, vindt u op www.nachtvangebed.nl .

Afdrukken E-mailadres

Beleefd zijn kost niets, maar het is wel onbetaalbaar.