Nieuws van het Licht uit Lichtenvoorde

Licht Lichtenvoorde

Graag vertellen we u weer iets over de ontwikkelingen bij LICHT in Lichtenvoorde. Onze kernactiviteiten zijn de huisgroepen en de samenkomsten. Daar draait het uiteindelijk om in de nieuwe geloofsgemeenschap.

Huisgroepen

Bij het begin van het nieuwe jaar zijn er wat wijzigingen geweest in de samenstelling van de huisgroepen. Er is een nieuwe groep gestart op zondag. Vanaf lunchtijd komen ze elke twee weken bij elkaar op de zondagen dat er geen samenkomst is. In deze groep doen enkele deelnemers van de dondergroepen mee en vanuit de jeugdhuisgroep is er een aantal doorgestroomd naar deze zondaggroep. Ook vanuit de Alphacursus is er een deelnemer mee gaan doen in deze groep. Inmiddels is de groep vijf keer bij elkaar geweest. Er is afgesproken om thema's uit de catechismus op actuele wijze te gaan bespreken.
De start van deze groep op zondag betekent ook een wijziging voor de drie groepen op de donderdagavond en voor de jeugdhuisgroep. Er moest voor de donderdaggroepen een nieuwe indeling gemaakt worden en gelukkig konden we na de Alphacursus in het najaar ook nieuwe deelnemers voor de groepen op donderdag verwelkomen. Ook namen we afscheid van de leiders van een groep en een deelnemer. Er komen mensen bij en er gaan soms mensen af. Toch mogen we een langzame groei van de groepen zien. We zijn daar dankbaar voor. En we bidden voor openheid en vertrouwen ook bij de nieuwe groepssamenstelling.
De jeugdhuisgroep is bijna geheel vernieuwd. De leiding blijft gelijk, maar met de uitstroom van 4 deelnemers naar de zondaggroep bleven er nog maar twee deelnemers over. Vanuit het jeugdwerk werden nieuwe tieners benaderd en de eerste bijeenkomst waren er maar liefst 7 deelnemers. Wel erg druk en met een totaal niet gelovige achtergrond, maar present. We bidden voor een goede ontwikkeling van deze groep met jeugd en dat delen van geloof, leren uit de bijbel en ontspanning hand in hand mogen gaan.

Dorpspastoraat en boekwinkel

Op dit moment is er een groepje mensen aan het bedenken hoe het verder en beter kan met het dorpspastoraat en de boekwinkel. We beseffen dat er een geregelde aanloop is van vaste bezoekers voor wie we een luisterend oor kunnen zijn. Maar graag zouden we meer mensen over de drempel krijgen en we beseffen dat een boekwinkel met een christelijke kleur niet voldoende uitdaging biedt om binnen te lopen. Wat kunnen we naast op in plaats van de boeken gaan aanbieden of organiseren waardoor het bereik van het dorpspastoraat kan toenemen. Met hulp van de meedenktank hopen we daar binnenkort meer over te kunnen vertellen

Zomerweken

Ook deze zomer hopen we weer met behulp van E&R twee weken een zomerproject te hebben en wel in de eerste en de derde week van augus-tus. Voor deze zomerweken kunnen we nog goed nieuwe medewerkers gebruiken. Ben je 17 jaar of ouder en wil je een week van je vakantie goed besteden, meld je dan spoedig aan. Zodat je vanaf het begin mee kunt denken voor de invulling van de weken en jezelf goed kunt voorbereiden. Meld je aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Met vriendelijke groet,
Kees van de Beek
Kasper van Helden.

Zie voor meer informatie over het Evangelisatieproject Licht: www.lichtindeachterhoek.nl

Afdrukken E-mailadres

Er is altijd wel iets om dankbaar voor te zijn.