Gemeentetraject

gemeentetraject Samen op weg

‘Samen op weg naar Zijn toekomst onder aanroeping van Zijn Naam’

In onze gemeente zijn we onder de titel ‘Samen op weg naar Zijn toekomst onder aanroeping van Zijn Naam’ gestart met een traject. Dit traject doen we samen met het Praktijkcentrum. Resultaat van dit traject is dat we als gemeente een beter beeld hebben bij hoe we op weg zijn naar Zijn toekomst.

Wat gaan we dan doen?

1. Getuigen en geloofsgesprekken.

Praten over en het delen van het geloof helpt om de onderlinge geestelijke relatie (verder) vorm te geven. Getuigenissen kunnen ook anderen weer helpen in geloofsopbouw. Activiteiten die op stapel staan:

 1. Het oefenen van geloofsgesprekken als gemeente op de themazondagen. Download hier de tools voor het voeren van geloofsgesprekken
 2. Interviews in de gemeente waarin de vraag centraal staat welke rol God concreet in uw leven speelt en welk beeld u van God heeft.
 3. Korte filmpjes waarin jongeren in de gemeente op zoek gaan naar het antwoord ‘wie de Here Jezus persoonlijk voor u is’.
 4. Jong ontmoet oud. Jonge moeders bezoeken oudere dames in onze gemeente. Tijdens deze bezoeken spreken zij over hoe zij op weg zijn. Welke rol speelt God in je leven als je nog maar een baby’tje bent, net moeder of al een heel aantal jaar op weg bent?
 5. Het oefenen van geloofsgesprekken als kerkenraad.

 2. Experimenteren.

Kerk zijn en geloven kent vele vormen. Het is goed om als gemeente samen te ontdekken welke vormen bij ons passen. Waar we aan denken:

 1. Het organiseren van een themadienst
 2. De uitvoering van een musical

3. Het leven vieren.

Leuke en sportieve dingen doen. Gemeente-zijn ben je zelf. En bouw je op door leuke momenten met elkaar te delen en tijd in elkaar te investeren. Wat gaan we doen en waar denken we aan?

 1. Een boswandeling
 2. Een zeskamp op Hemelvaartsdag
 3. ... elkaar stimuleren met hardlopen
 4. ... Voorhofkettingtaart

4. Het beeld van onze gemeente scherp krijgen.

Wie zijn we? Wat is ons bestaansrecht? Wat vinden we belangrijk? Wat zegt de Bijbel over gemeente zijn? Over deze vragen willen we nadenken. Tenslotte vormt dit de basis voor kerk zijn anno 2016. Waar denken we aan:

 1. Een prekenserie over Bijbelse beelden van gemeentezijn door Hans Schaeffer van de Theologische Universiteit Kampen
 2. Op Bijbelstudiegroepen, in wijkkringen, koffieochtenden etc. een moodboard ontwikkelen van onze gemeente. Een moodboard is een beeldende weergave van een idee, gedachte of gevoel. Het is een hulpmiddel waarmee je doel of wens tastbaar wordt: je verzamelt allerlei afbeeldingen en teksten die de sfeer en inhoud weergeven. Van die afbeeldingen en teksten maak je een collage. De collages gebruiken we om met elkaar in gesprek te komen over kerk zijn anno 2016 en wat hiervoor nodig is.

Er is iemand die je hart kent en alles wat er zich afspeelt. En toch houdt Hij van jou.