Te mooi om waar te zijn

Een verslag van een Alpha cusist

Enkele jaren geleden keek ik in één van de huis aan huis kranten en werd gegrepen door een zinnetje: “bent u op zoek naar het doel / de zin van uw leven?”
Op dat moment was ik daar erg mee bezig, voelde me eigenlijk nogal stuurloos. Ik heb contact opgenomen met het team van de Alpha Cursus en heb me na een weekje bedenktijd opgegeven voor de cursus. Mijn achtergrond is niet christelijk, in sommige opzichten zelfs antireligieus en vandaar mijn aanvankelijke twijfels. 

Ik ben echter blij verrast. Het was een leuke club (veelal) leeftijdgenoten die hoewel de meeste christelijk zijn, met dezelfde levensvragen rondliepen als ik. Dat schept al meteen een band en deze is de hele cursus door steeds verder versterkt. Iedere avond begon met een gezamenlijke maaltijd en een inleiding uit het cursusboek, wat voor mij een hoop nieuwe informatie opleverde en natuurlijk een kennismaking met God . Daarna werd er in alle eerlijkheid en openheid gesproken over het thema en de ervaringen en vragen die de leden hieromtrent bezighielden.

Voor mij ging hier een totaal nieuwe wereld open en ik heb eens gezegd “Het is te mooi om waar te zijn”, en dat blijft mijn motto.
Ik heb door de Alpha de zin en sturing gevonden die ik zocht in mijn leven en anderen hebben hun geloof bevestigd gezien.
Helaas is de cursus alweer voorbij maar daarmee is er niet een einde gekomen aan mijn geloof en interesse daarin. Ik blijf erover lezen, praten en bezoek zoveel mogelijk de diensten op zondagmorgen om mijn beginnende geloof te verstevigen.

Iedereen die de cursus mogelijk heeft gemaakt en eraan heeft meegewerkt, bedankt! Het was geweldig en ik kan een ieder deze cursus van harte aanraden.

Suzanne

Iedere cursus wordt afgesloten met een gezamenlijke maaltijd

Er is niets dat God niet begrijpen kan.