Kies een nieuws rubriek vanuit de onderstaande lijst, en kies vervolgens een artikel om te lezen.

symposium ‘wat kan ik voor je doen?’

We geloven dat we als kerken ook anno 2018 onze Apeldoornse samenleving iets te bieden hebben en dan vooral dat we ‘een herberg’ zijn. Een doorgangshuis waar mensen even tot rust of op adem kunnen komen op hun reis in deze tijd – en wij hopen een reis met God.

‘De Herberg’ het inloophuis dat uitgaat van het Citypastoraat in Apeldoorn viert het 40-jarig bestaan en het Apeldoorns Beraad van Kerken het 50-jarig bestaan.

Een mooie aanleiding om dit te vieren met het symposium ‘wat kan ik voor je doen?’ op vrijdag 19 oktober 2018, vanaf 14.00 uur tot 17.00 uur.

In dit symposium staan vragen centraal als ‘Hebben we goed oog voor de hedendaagse stadssamenleving?’, en ‘Hoe bieden we als kerken en als ‘de Herberg’ die geborgenheid, die herbergzaamheid aan op een toegankelijke manier aan iedereen maar vooral aan de kwetsbaren in onze samenleving?’, en ‘Staan we wel open voor hun echte vragen en noden?’

Graag nodigen we u uit dit symposium bij te wonen waarin

Marja van der Tas, oud wethouder van Apeldoorn, haar kennis deelt over de specifieke kenmerken van onze stadssamenleving anno 2018;

Cor Hubach van House of Hope, Rotterdam, ons zal meenemen in zijn ervaringen met ‘herberg zijn’ in deze tijd (herbergzaamheid of geborgenheid).

Jeanette de Waard, diaconaal medewerker Hoop voor Noord, spreekt vanuit haar ervaring in het optrekken met de kwetsbaren in een multiculturele samenleving.

De leiding van het symposium is in handen van Kees Posthumus.

Natuurlijk is er ook gelegenheid om met elkaar van gedachten te wisselen over de uitdagingen van kerk-zijn anno 2018.

Datum: vrijdagmiddag 19 oktober 2018

Tijd: 14.00 – 17.00 uur

Plaats: De Gigant, Nieuwstraat 377, 7311 BR Apeldoorn

Wilt u zich opgeven als u denkt te komen via mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

home

eee

Mailfunctie tijdelijk niet beschikbaar

 

 In verband met een technische storing is mailen via de website tijdelijk niet beschikbaar.

Wij werken aan een oplossing!

Beleefd zijn kost niets, maar het is wel onbetaalbaar.